Klösträd för din katt

För att katten ska må bra av att vara just ett husdjur som det i nästan alla fall är idag så måste man se till djurets naturliga behov för att den inte ska sakna något. En av alla saker är att katten måste få ha ett klösträd eller en klösbräda, eftersom att kattens klor från början är till för jakt och för att döda och samla föda till sig själva och sin kull, något som den inte alls måste göra i dagens läge så måste man ge katten möjlighet att själv underhålla och slipa ner sina vassa klor.

Ett klösträd är därför optimalt att ha i ett hem där man har en katt, eftersom att han eller hon kommer klösa oavsett om du har ett klösträd eller inte så gör du även dig själv en tjänst. För finns där inget som är avsett just för denna slipning så kommer andra saker så som favoritfåtöljen, dina nytapetserade väggar eller något annat som du är rädd om ta stryk av kattens klösbehov.

Klösbrädor, klösträd, klösmöbler
Är bara olika namn på egentligen en och samma sak, de fyller alla upp funktionen som vi är ute efter, det är bara modellerna som är annorlunda. Eftersom att katten egentligen inte bryr sig om hur det ser ut så kan vi anpassa klösmöbeln efter vad som är smidigast och passar bäst in där hemma. Vi kan dock rekommendera ett klösträd eftersom att den är smidig, diskret och fyller behoven för katten perfekt, många gånger kan man överarbeta vad det är man egentligen behöver utan att katten för den skull mår bättre för det. Lägg istället vikt på att få klösträden av god kvalité istället för design så kommer den att hålla längre vilket alltid är en god investering i såväl miljö som för din plånbok.